http://mm2austria2012.blogspot.com/p/kaart.html

zaterdag 10 juni 2017

Zaterdag 10 juni 2017
Ontwaken op de P bij Glencar Waterfall, Ierland
KM  60818
GPS N54 20 18.0   W8 22 08.5  //  54.338333, -8.369006

Ik ben al op tijd wakker en doe meteen maar de sanitaire behoeftes van onze camper: de toiletcassette lozen, en de watertank vullen.
Dat laatste gaat wat moeizaam via het drukkraantje boven de wasbakken, maar met de juiste hulpstukken en wat geduld lukt het.
Tijdens het vullen raak ik in gesprek met een van de Australische jongelui uit de vrolijk geschilderde minibusjes. Zij trekken een aantal weken door Ierland.
Dan denk je wat Engels te kennen, maar met al die dialecten hier, en nu ook nog Australisch is het even omschakelen en soms drie keer vragen ‘I’m sorry, what did you say?’, tot er iets in de hersenen op het betreffende dialect heeft afgestemd.

Mijn reukorgaan is wel goed afgestemd. Met zovelen ...

in een provisorisch camperbusje en geen beste ochtendwasbeurt zoals ik heb kunnen zien hangt er geen al te verse zweetlucht om de man.
Maar hij is wel heel aardig en spontaan, dat dan weer wel.


Na een heel rustig en vredig ontbijt met een heel rustig en vredig uitzicht maken we een kort uitstapje naar de waterval aan de overkant van de straat. Ach, het is heel geen onaardige waterval maar we zijn waarschijnlijk verwend in o.a. Noorwegen. Het is denk ik ook beter om hem in de middag of vroege avond te bekijken omdat dan de zon hem zal beschijnen. Mocht die er zijn….

Altijd Hollandse bloemen
bij ons op vakantie
Onze navigatie leidt ons terug naar de N15, naar het noorden. Een prachtig gebied met de zeer typische tafelbergen aan de rechtse kant. Net voorbij het dorpje Cliffoney gaan we rechts, rijden door tot op een kruispunt met links een verlaten pub (iets prachtigs van te maken), met aan de overkant van het kruispunt een bordje met Gleniff Horseshoe rechtdoor. Naast de verlaten pub parkeren we de camper. De zon schijnt nog maar als we de dreigende bewolking boven de bergen zien hangen vragen we ons af of dat lang zal duren. De wind is ondertussen sterk toegenomen, en zelfs onze bus schommelt af en toe wat heen en weer.

We zijn hier echter om de Gleniff Horseshoe te bewandelen. Het is een slinger van ongeveer 10 kilometer verharde weg, die in een grote boog langs een tafelberg gaat en weer terugkomt op (bijna) het beginpunt. Een single-trackroad die ook populair is om hem te berijden met auto of fiets, maar op een enkele auto na zien we nu niet veel gebeuren.
Het moet ook een prachtige wandeling zijn, en dat is wat wij nu dus gaan doen.

Het hele kleine beetje zon wat het laatste beetje van de dag lijkt te gaan zijn hebben we net als we meteen al flink de heuvel op moeten. Als de zon verdwijnt krijgen we de sterke wind vol van voren en voldoen de eerste tien minuten van deze wandeling in het geheel niet aan de verwachtingen die we hadden.
Monique is al helemaal niet van de wind, ik heb er nog wel iets mee vanwege mijn surf’verleden’.
Maar als de wind na drie kilometer gelopen te hebben bijna stormachtig wordt en het ook nog goed gaat regenen zien we ons genoodzaakt bij een of ander grote schapenschuur achter een muur te gaan schuilen.



Als we daar een kwartier gestaan hebben, de regenkleding aangetrokken, en zien dat het weer eerder slechter dan beter lijkt te gaan worden, besluiten we om te keren. Niet echt ons pakkie an maar het lijkt ons beter. Vooral de wind is geen pretje.
Bij de bus kleden we ons weer om, nemen een koffie, monteren de camera aan de buitenkant van de camper en doen dan al rijdend het hele rondje maar. De eerste helft droog met af en toe een zonnetje, de tweede helft nat.
Het kan slechter.




De rit (liever wandeling) vinden wij absoluut de moeite waard om te doen. De Gleniff Horseshoe is niet iets wat je al googelend in de resultaten van ‘Ten Highlights of Ireland’ zult vinden. Ik heb zelf gegoogeld naar ‘Unknown secrets of Ireland’ en kwam hem tegen.
Ben je in de buurt, en/of hoef je er niet te ver voor om te rijden dan zou ik het rondje zeker doen.
Hier de coördinaten van de verlaten (10-06-2017) pub bij het kruispunt: N54.40126  W8.40371



We vervolgen onze reis naar het noorden. Via de N16, de N15 en bij Donegal de R267 komen we aan bij een grote P aan het water in Donegal.
De plek is bekend bij camperaars en dat is te merken. Er staan er genoeg. Toch vinden we helemaal achteraan nog een goeie plek aan het water.
Hier geldt ‘Pay & Display’, een parkeerautomaat dus. Tarief ma – za 09:00 – 18:00 uur €2,70 per dag. Bijna geen geld dus. Zondag gratis, helemaal geen geld.
Wij komen 17:30 aan en zijn met 20 cent klaar voor vandaag. We zullen zelf maar een potje eten maken want het weer is te slecht om het stadje in te lopen. Geen zin in.

Het andere potje waar het weer voor is is jokeren. Dat doen we dan maar met een goeie borrel erbij.
Maar eens zien wat de zondag brengt.

Zaterdag 10 juni 2017
Overnachten in Donegal, Ierland
KM 60906
GPS 54.651540, -8.113354   N54 39 04.4  W8 06 53.1

STREETVIEW (aanklikken)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten